Еднометрови зайци ще се появят по Великден в Приморско


Еднометрови зайци ще се появят по Великден в Приморско
Снимки: Община Приморско
02 Април 2018, Понеделник


В общинския център, Китен и други съставни селища ще бъдат боядисани и гигантски великденски яйца

Автор: Десант

Редица атрактивни инициативи очакват жителите и гостите на Приморско за големия християнски празник Великден. За любителите на четката са подготвени еднометрови гипсови яйца и зайци от стиропор.

Общинската администрация в морското градче е замислила разнообразни идеи за включване на малки и големи в подготовката за Възкресение Христово. На 5 април, Велики четвъртък, от 10 часа пред сградата на общината желаещи да се изявят като художници ще могат да нарисуват с акварелни бои своите пъстри рисунки върху гигантски великденски зайци и други фигури.



Ще се багрят  и истински, и пластмасови яйца, които след това ще украсят дръвчета и тревните площи пред сградата на Общината и Морската градина.

Същият ден от 16.30 ч. пред кметството в Китен ще започне великденската програма, която включва боядисване на големи великденски яйца, игри и веселба за деца, зумба танци на открито, поздрави от самодейните групи на местното читалище и народни песни.

Традицията за боядисване на яйца на Велики Четвъртък ще спазят и жителите на съставните селища Ясна поляна, Ново Паничарево, Веселие и Писменово.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки