Свлачище затвори пътя от Малко Търново за Граматиково


Свлачище затвори пътя от Малко Търново за Граматиково
Снимка: Илиян Янчев, Фейсбук
27 Март 2018, Вторник


Няколко нови свличания на земни маси се активизираха след последните дъждове тези дни, предупреждават от АПИ

Автор: Светлана Николова

Паднали скали наложиха ограничения по пътя между Малко Търново и Граматиково. От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че преминаването оттам трябва да става с повишено внимание.

За инцидента алармира пръв тази сутрин кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

„Информирах АПИ, чувствам се длъжен да информирам и вас: пътя от Малко Търново към Царево е затворен поради свличане на земна и скална маса в участъка между моста в м. Качул и с. Граматиково. До края на деня проходимостта ще бъде възстановена, но време да се отлагат по-сериозните ремонтни дейности няма! 
С всеки следващ ден природата ни изпраща знаци...“ - написа на Фесбук страницата си Янчев.

Припомняме, че в Малко Търново и Граматиково се стягат за протест, ако държавата за пореден път ги излъже и не започне през април обещания ремонт на пътя Царево-Малко Търново. Инфраструктурата в тази част на Странджа е в окаяно състояние.

В Десант вече предупредихме, че е възможно в скоро време няколко странджански села да останат откъснати от света, ако не се вземат спешни мерки. 

Няколко нови свлачища се активизираха след последните дъждове тези дни в страната. На пътя между Рудозем и Смолян движението е отклонено в една лента заради свличане на земни маси. Засега разчистването там е невъзможно, тъй като има опасност процесът да се засили.

Скали паднаха и на пътя между Смолян и село Вехтино. Срутището затруднява движението между селата по главния път към Ардино.


И двете свлачища са в района на голямото срутище край село Тикале, заради което 11 села вече няколко седмици са без бърз достъп до Смолян. 

Навсякъде участъците са сигнализирани със знаци.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки