Бизнесмен от Кюстендил заряза 100 коня в студа, 70 от тях са мъртви


Бизнесмен от Кюстендил заряза 100 коня в студа, 70 от тях са мъртви
Снимка: Фейсбук
26 Март 2018, Понеделник


Планинските спасители от ТД "Осогово" са в шок от гледката

Автор: Десант

Собственик на стадо от 100 коня е изоставил животните без храна в местността Бек бунар в Осоговската планина. 70 от конете са загинали.

Шокиращи снимки и видеозаписи бяха публикувани в социалната мрежа Фейсбук и предизвикаха гневни реакции на потребителите. Снегът в местността, където са конете, е 150 см.

"Никога не съм виждала такова нещо. Бях потресена. Една кобила лежеше в снега с изкълвани от гарвани очи. Тя е била бременна, но кончето й е родено мъртво. Живи са едва 30 коне, но те са в критично състояние", разказва Елица Димитрова, която е една от доброволките, успели да стигнат до животните. Тя е и една от инициаторките на спасителната акция.

Вчера екип на Планинската спасителна служба в град Кюстендил е успял да пренесе с моторни шейни бали със слама и овес, съобщава агенция cross.bg. Достъпът до Бек бунар по друг начин е абсолютно невъзможен.

"Не успяхме да ги свалим в ниската част на планината. Конете, които са живи, са около 30, но не могат да ходят", каза един от планинските спасители и председател на ТД "Осогово" Христо Абаджиев.

Собственикът на конете е бизнесменът от Кюстендил Петър Пищалов. Пред Нова телевизия той обясни, че всичко станало е резултат от злощастно стечение на обстоятелствата.

Вече са сигнализирани институциите, като предстои Българска агенция по безопасност на храните да провери чиповете на конете.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки