От НФСБ призовават Светия синод да започне процедурата за канонизация на йеродякон Игнатий


От НФСБ призовават Светия синод да започне процедурата за канонизация на йеродякон Игнатий
26 Март 2018, Понеделник


Измина месец, откакто ръководството на патриотичната формация отправи тази молба, но от страна на архиереите и до днес няма реакция

Автор: Десант

Измина месец, откакто Националния изпълнителен комитет на НФСБ се обърна към Светия синод с молба да бъде спешно разгледан въпросът с канонизацията като светец на йеродякон Игнатий, познат със светското си име Васил Иванов Кунчев и тачен в паметта на народа ни като Апостола на свободата Васил Левски.

До този момент Светият синод на БПЦ не е наченал процедура по канонизация, не е започнал предварително проучване по нея и не е отговорил официално на призива на "Национален фронт за спасение на България".

От патриотичната партия отдават това на ангажираността на нашите архиереи и Негово светейшество патриарх Неофит Български, включително около посещението на руския патриарх, и затова отново се обръщат към тях с призив, с който смирено напомнят за молбата си.

„Като миряни ние сме част от нашата единна, свята, съборна и апостолска Църква и сме сигурни, че архиереите от БПЦ ще откликнат на желанието ни да разгледат този изключително важен за целия ни христолюбив народ въпрос. Още повече – канонизацията се подкрепя от мнозинството миряни и много свещенослужители, защото Васил Левски жертва себе си в името на свободата на българите да изповядват нашата православна вяра свободно, без гонения, хули и поругание!" - подчертават от НФСБ.

От патриотичната формация изтъкват, че имат готовност да се срещнат с българския патриарх, за да представят и допълнителни мотиви за своето искане, като призовават Светия синод на БПЦ да преодолее съмнения и колебания, ако има такива, и да започне процедура за канонизация на йеродякон Игнатий – Апостола на свободата Васил Левски.


В категории: Добри Вести , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки