Във Варна готвят митинг срещу джендър идеологията и нейното разпространение сред децата


Във Варна готвят митинг срещу джендър идеологията и нейното разпространение сред децата
16 Март 2018, Петък


Организаторите дават шокиращи примери за сексуално възпитание във варненските училища

Автор: Десант

На 17 март от 12 ч. пред катедралата във Варна ще се проведе митинг срещу джендър идеологията и нейното разпространение в учебните процеси в България. Организатори на събитието са родители от
морския град, които са сформирали гражданска инициатива срещу Истанбулската конвенция.

"Не сме хомофоби, но и не искаме да се размътват главите на децата с колебания и съмнения относно тяхната идентичност и да се разрушава тяхното чувство за сигурност и нормалност", споделят организаторите.

Те са притеснени, че в последно време се наблюдава тенденция на постъпателно разпространение на джендър идеологията у нас. Покрай обществените дискусии около ратификацията на Истанбулската конвенция излязоха наяве редица факти.

Оказва се, че у нас развиват дейност редица НПО-та, които са финансирани от външни фондове и които промотират идеята, че полът на човек е социална конструкция и е въпрос на свободна комбинация от различни фактори като полова идентичност и полово изразяване. Биологичния пол се приема за най-маловажен.

Според джендър идеологията дори сексуалната ориентация не е основен определящ признак, а най-важното е едно мъгляво понятие: джендър идентичността.

Дори представителите на ЛГБТИ общността не са защитени и се чувстват объркани, изтъкват варненските родители.

Те припомнят, че наскоро в Мадрид се проведе конференция срещу джендър доктрината, на която взеха участие 53 организации от 17 държави. На форума против джендър идеологията са се изказали и хора от хомосексуалната общност.

Родителите от Варна изтъкват, че джендър образование в България се разпространява от много години, посредством фондации, които обучават педагози и педагогически съветници, както и посредством книжки, комикси и нагледни уроци за деца.

От 1999 г. например работи Фондация "Джендър проект в България". Сред спонсорите са: Фондация
"Отворено общество", Съветът на Европа, базираният в САЩ Глобален фонд на
жените, Националният демократичен институт и др.

НПО-Фондация „Български фонд за жените”, финансирана от американски джендър-фонд пък организира конкурс за финансиране на проекти за инициативи в подкрепа на Истанбулската конвенция със срок 31 май 2018 г.

"Странно е поведението на директорите на училища, които приемат всякакви инициативи на НПО, които са финансирани по т.наречените „проекти”,  без да проверят за какво точно става въпрос.
Например наскоро беше пусната скандална джендър анкета в училищата, за която се разбра, че е изготвена от НПО и представена на МОН, МОН я разпраща до директори на училища, а те, без да я
погледнат я предоставят на децата" - казват още организаторите на протеста във Варна.

Те са притеснени, че в образователното ведомство се отнасят прекалено лежерно и безконтролно към всякакви форми на „сексуалното обучение”, което основно се използва за промотиране на джендър
идеологията.

И дават пример как в двора на една известна гимназия във Варна, в която учат деца от пети клас, представители на НПО са раздавали презервативи на дори на ученици между 11 и 13-годишна възраст.

Друг родител се е оплакал, че неговото дете на 11  години е разказало как в часове по сексуално обучение, провеждани по проект в друго варненско училище, са принуждавали учениците да поставят презервативи на макет и това дете, тъй като е отказало, е било изгонено от час.

За радост, на този етап сексуалното обучение не е включено в задължителната програма и се води епизодично.

"Ние сме за нормално психическо и емоционално развитие на децата. Не желаем те да бъдат притискани да приемат психическите отклонения за норма. Желаем в България да се предприемат
необходимите мерки за спазване на законодателство срещу насилието и да не се налага да подписваме международни документи с неясни цели и терминология", категорични са организаторите.

Митинг протест  срещу джендър идеологията и нейното разпространение сред деца ще има в същия ден и в София, като и на двете мероприятия ще се изчете декларация и ще се съберат подписи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки