Прокуратурата влиза в „Пирогов"


Прокуратурата влиза в „Пирогов"
16 Март 2018, Петък


Общо 6 болници ще се разследват за безстопанственост и престъпна дейност от 2010 г. насам

Автор: Десант

Прокуратурата ще разследва спешния център „Пирогов” и още 6 болници в страната за безстопанственост, съобщи говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова.

Другите лечебни заведения, които попадат на мушката на прокурорското разследване, са многопрофилните болници за активно лечение (МБАЛ) в Попово, Бургас, Благоевград,  Русе, „Д-р Черкезов” във Велико Търново и „Атанас Дафовски” в Кърджали.

„Разпоредено е разследванията да се водят от Софийската градска прокуратура (СГП), за да няма съмнения в безпристрастността, защото на място може да има обвързаности. Данните са за безстопанственост и престъпна дейност от 2010 г. насам”, уточнява Арнаудова, цитирана от бТВ. Всички тези болници са на ръба на фалита, за тях има сигнали от здравния министър Кирил Ананиев.

Целта е да се пресекат порочни практики за източване на здравната ни система. По думите на Арнаудова, обект на проверка са били 329 договора, които са били сключени от 24 болници в цялата страна. „Договорите бяха анализирани и се установи, че най-честата схема е една и съща медицинска дейност се е изпълнявала от общинско и частни лечебно заведение, делящи една територия" - допълва говорителката на прокуратурата.

„Пирогов” е в критично състояние и СГП приоритетно ще работи по този случаи, уточняват от държавното обвинение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки