Честото сресване на косата намалява риска от косопад


Честото сресване на косата намалява риска от косопад
15 Март 2018, Четвъртък


Вижте какво още може да се направи, за да се предпазим от оплешавяване

Автор: Десант

Косопадът засяга немалка част от хората и представлява сериозен емоционален и социален проблем. Оплешивяването от мъжки тип е хормонално базирано и засяга предимно мъже, но също и представителките на нежната половина на човечеството.

Съотношението на пациентите, които търсят помощ за справяне с косопада е 80:20, съответно мъже-жени. Съвременната медицина предлага решение, но има и неща, които можем да направим сами, за да избегнем този проблем.

Сресването на косата по няколко пъти на ден намалява риска от косопад, споделя специалистът по присаждане на коса от болница „Гювен“ в Анкара Нермин Юкселенер, която от 13 години се занимава с този проблем.

При сресването на косата се стимулира кръвообращението на скалпа, като по този начин корените ѝ се хранят по-ефективно и представлява лесен и ефективен метод за намаляване на риска от оплешивяване.

Юкселенер изтъква, че стресът е основният фактор за загубата на буйната грива. Освен честото сресване, специалистката препоръчва допълнителен прием на витамин А, Е, D, също и такива от групата В, както цинк и желязо.

По думите й, здравословното хранене с достатъчно количество плодове и зеленчуци също намалява риска от оплешавяване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки