Валери Симеонов не споделя мнението на Борисов, че сделката за ЧЕЗ е сценарий за сваляне на правителството


Валери Симеонов не споделя мнението на Борисов, че сделката за ЧЕЗ е сценарий за сваляне на правителството
Ключови думи: Валери Сименоов, ЧЕЗ, НФСБ
01 Март 2018, Четвъртък


Продажба на електроразпределителното дружество все още няма, а има само избор на купувач от страна на продавача, припомни вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

"Тази сделка държавата трудно ще я спре", заяви пред Bulgaria ON AIR вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод продажбата на ЧЕЗ. По думите му това няма как да стане по сега действащото законодателство. 

"Единственото уязвимо и рисково в тази сделка е точно възможността на купувача да управлява това дружество безаварийно и без да наруши задълженията на това дружество към обществото", категоричен беше той.

Според него това е сделка между две дружества и никой не може да упрекне държавата или да вмени вина на правителството, което няма право да се бърка в нея.

"Вероятно трябва да се отиде към вменяване на задължения на КЕВР и ДАНС, когато има извършване на сделки с дялове, особено за дружество в енергетиката, тогава да се вкарат допълнителни клаузи", заяви още Валери Симеонов в ефира на "България сутрин".

Той обясни, че вече има и подготвени текстове, с които да се промени законодателството и КЕВР или други институции да могат да спират подобни сделки, но те тепърва ще се разглеждат в Народното събрание. 

Вицепремиерът коментира също така, че не споделя и мнението на министър-председателя Бойко Борисов, че сделката за ЧЕЗ е сценарий за сваляне на правителството, защото става въпрос за чисто икономически интереси. Той припомни също, че продажба на дружеството все още няма, а има само избор на купувач от страна на продавача.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки