Задкулисни схеми в ОбС Бургас разгневиха опозицията от НФСБ и СЕК


Задкулисни схеми в ОбС Бургас разгневиха опозицията от НФСБ и СЕК
27 Февруари 2018, Вторник


Общински съветник от ГЕРБ се представял за стопанин на заведение в недовършения още споретн комплекс в „Славейков“

Автор: Севдалина Пенева

Пореден абсурд в местното управление на Бургас лъсна по време на днешното заседание на Общински съвет. По предложение на кмета Димитър Николов части от недовършения спортен комплекс в ж.к. „Славейков“, който в момента се изгражда на мястото на бившия плувен басейн, ще бъдат отдавани под наем за срок от 10 години.

Става дума за кафене с площ 185 квадратни метра с открита площадка и част от открита тераса с площ 250 квадратни метра, която също може да бъде пригодена за заведение.

Смущаващото в случая е, че вече се знае кой точно ще бъде печелившият наемател, преди изобщо кметската докладна да бъде подложена на гласуване.

Според гражданин, подал сигнал до общинските съветници от НФСБ и СЕК, стопанин на апетитния имот с кафенето ще бъде техен колега от групата на ГЕРБ.

Човекът е готов да свидетелства в съда, ако се наложи, гарантира за информацията съветникът от Средна европейска класа Константин Бачийски.

"Отишъл този човек в комплекса с един метър и почнал да мери, казал на работниците – аз съм новият наемател тук. На мен ми звучи абсурддно да има наемател, още преди Общинският съвет да е гласувал докладната на Димитър Николов, пък камо ли да се проведе процедура. Когато служителите помолили лицето да напусне, той се е легитимирал като общински съветник, което за мен е направо безобразие. Затова днес бяхме с тези табелки, за да знаят гражданите, че когато нещо нередно се случва, ние ще реагираме", каза Константин Бачийски.

Очаква се спортният комплекс да отвори врати през април, когато е крайният срок за въвеждането му в експлоатация. В изграждането му общината е инвестирала около 16,7 млн лева. Той ще включва закрит басейн, игрище за футбол с трибуни и обслужващи сгради.

В крайна сметка предложението на Димитър Николов бе прието с гласовете на ГЕРБ, които представляват мнозинство в местния парламент. А колегата им, ударил шестица от тотото, може да почерпи за потъпканите в негово име процедури.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки