Нагла кражба на релейна апаратура застраши сигурността на движение на влаковете


Нагла кражба на релейна апаратура застраши сигурността на движение на влаковете
Снимка: НКЖИ
16 Февруари 2018, Петък


Вандалският акт е прекъснал сигнализацията на прелез в междугарието Ловеч – Троян. Вижте подробностите

Автор: Десант

На 16 февруари служители на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ)  са установили кражба и унищожаване на релейната апаратура на прелез в междугарието Ловеч – Троян.

Вандалският акт е довел до прекъсване на действието на  автоматичната прелезна сигнализация  (звук и светлина) и е застрашил безопасността на движение на влаковете и моторните превозни средства, преминаващи през прелеза.

Своевременно са уведомени органите на МВР за извършеното посегателство.

Предприети са необходимите действия по ремонтиране на повредената апаратура като се очаква те да приключат до 23 февруари, когато ще бъде възстановено и нормалното функциониране на прелеза.

Дотогава, с оглед подсигуряването на безопасността на движение на моторните превозни средства, влаковете ще преминават през прелеза със скорост 15 км/ч, с готовност за спиране, и подаване на звуков сигнал.

НКЖИ призовава водачите на моторни превозни средства, да преминават през прелеза в междугарието Ловеч – Троян с повишено внимание.

НКЖИ предупреждава също за изключителната обществена опасност от посегателствата над елементи и съоръжения от железопътната инфраструктура. Освен нанесените материални щети, кражбите водят до застрашаване на сигурността на движение на влаковете и могат да доведат до произшествия и инциденти с непредвидими последици.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки