Родители искат психотестове на учителите и камери в детските градини


Родители искат психотестове на учителите и камери в детските градини
Снимка: Дир.бг
10 Февруари 2018, Събота


Бургас е първият от общо плануваните 11 града, в които започна провеждането на национален протест срещу насилието в учебните и детски заведения

Автор: Десант

Бургас е първият от общо плануваните 11 града, в които започна провеждането на национален протест под надслов: "Не на насилието в детски градини и училища!”.

Родители на деца в морския град се обединиха след скандалния случай с насилие на деца в детска градина „Брезичка” в Бургас. Всички те искат промяна в образователната система.

14 са на брой всички искания на протестиращите, първото от които е за поставяне на видеокамери в детските градини и училищата. Според недоволните това ще е в помощ и на битите учители в училищата, и на насилието над децата в ясли и детски градини.

Сред исканията са още задължителен психотест на възпитателите, повишаване на заплатите на учителите, намаляване на бройката на децата в групите и увеличаване броя на възпитател и помощник възпитател, както и 4-годишна мандатност на директори и ръководители.

Протести утре, 11 февруари, ще има още във Варна, Пазарджик и Плевен. Очаква се през седмицата те да продължат и в други градове от страната.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Аз
12.02.2018 12:14:09
1
0
И обучение как да възпитават децата, а не да ги глезят и да им вменяват, че те са най-важните и едва ли не единствените на този свят.
1
РАДЕВ
11.02.2018 08:15:26
2
0
добре е да има и за родителите психотест
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки