Заради зачестилите нередности в детските градини: Родители в цялата страна излизат на протест


Заради зачестилите нередности в детските градини: Родители в цялата страна излизат на протест
04 Февруари 2018, Неделя


Утре ще бъде внесен сигнал срещу длъжностно престъпление на Директора на 2 ДГ „Звънче“

Автор: Силвия Горанова

Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система организира протест в 8 града през февруари заради зачестилите случаи на нередности в българските детски градини. От сдружението настояват за мандатност на директорите, за монтиране на камери в градините и за провеждане на психотестове на детските възпитатели всяка година.

Това се казва в писмо до медиите, подписано от Васил Николов, председател на инициативния комитет. От там предоставят и график за провеждането на родителските протести:

Бургас – 10 февруари, от 11.30 ч., Варна – 11-ти, 11.30 ч., София  - 15-ти, от 11.30 ч., Велико Търново - 17-ти, от 11.30 ч., Перник - 18-ти, от 11.30 ч., Пловдив - 21-ви, от 17.30 ч., Стара Загора - 24-ти, от 11.30 ч., Русе - 25-ти, от 11,30 ч. Протестите ще се проведат пред сградите на общинските администрации във всеки град.

Отделно, на 5 февруари, в понеделник, между 12,00 и 12,30 ч. в Софийска районна прокуратура на бул. "Ген. М. Скобелев" № 23 ще бъде внесен сигнал срещу длъжностно престъпление на Директора на 2 ДГ „Звънче“.

От инициативния комитет са изпратили писмо и до кмета на Бургас Димитър Николов, в което настояват той да не приема молбите за напускане и пенсиониране на директорката и двете служителки в ОДЗ 8 “Брезичка”. От гражданското сдружение  считат, че виновните служителки би трябвало да бъдат дисциплинарно уволнени и в последствие подведени под отговорност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки