Депутатът Христиан Митев с коментар за „ползите“ от Истанбулската конвенция


Депутатът Христиан Митев с коментар за „ползите“ от Истанбулската конвенция
31 Януари 2018, Сряда


У нас има приет закон за защита от домашно насилие още през 2005 г., както и приети наказателни състави в НК за това, припомни народният представител от НФСБ

Автор: Десант

Как да носим политическа отговорност за поведението и действията на лица, за които не сме участвали в процедурите по номинирането и избора? Така народният представител от „Национален фронт за спасение на България“ в групата на Обединени патриоти Христиан Митев отговори на водещия в студиото на ТВ Европа, има ли проблеми в сектора на енергетиката.

Той потвърди позицията на вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов, че назначенията в сектора на съответстват на записаното в междукоалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединени патриоти. Извън това, обаче, той отрече да има проблеми между коалиционните партньори.

В студиото на ТВ Европа Християн Митев, който е и зам.-председател на правната комисия в НС коментира и Истанбулската конвенция. Той препотвърди позицията на Обединени патриоти, че като консервативни политически сили, пазители на традиционните семейни ценности, и трите партии са против ратифицирането на документа.

„Притеснението ни е, че Конвенцията не се отнася толкова до защита на жените и децата от домашно насилие, а повече е насочено към лица, които проповядват идеи и тези, чужди на българския морал“, каза депутатът.

Христиан Митев припомни, че у нас има приет закон за защита от домашно насилие още през 2005 г., както и че има приети наказателни състави в НК за това.

„Има отправен въпрос към Цецка Цачева за оценката на въздействие на приетите закони, за това как се прилагат мерките по тях и има ли нужда от промяна на вътрешното законодателство. Защото ще е по-бързо и ефективно да променим вътрешното законодателство във връзка със защитата на жените от насилие, вместо да приемаме Конвенцията и едва след това до променяме вътрешното законодателство“, посочи Христиан Митев.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки