Христо Ковачки ще закопае цял пернишки квартал


Христо Ковачки ще закопае цял пернишки квартал
22 Януари 2018, Понеделник


Фирма, приближена до него, взима на концесия апетитен имот от 135 декара

Автор: Десант

Още един пернишки квартал е на път да остане в миналото, след като подставена фирма, близка до бизнесмена Христо Ковачки е на път да го завземе, за да копае боклуци за своя ТЕЦ, научи ZaPernik.com.

Тя е взела на концесия апетитен имот от 135 декара в пернишкия квартал „Проучване”, в който ще копае намиращата се там сгурия, остатъци от въглища и боклуци в продължение на 10 години. Става въпрос за баира Максим табан, който е отдясно при изкачването по пътя за  село Мещица и град Брезник, малко над разклонението за гробищата и село Дивотино.

Там преди години се изхвърляха отпадъците от мините, плюс сгурия и боклуците от чистенето на пътищата.

Преди години държавата дори обезщети Перник с 18 милиона лева, защото перничани търпят тези мръсотии.

Днес обаче, фирмата до бизнесмена Христо Ковачки ги е взел на концесия. В продължение на 10 години той ще копае боклуците там и ще ги гори в ТЕЦ-а си в Перник.

Това означава, че квартал „Проучване” го чакат кал, прах, боклуци и какво ли още не. Сбогом, квартал „Проучване"! - пише пернишката медия.

Христо Ковачки ще вземе имота на супер далавера. Отредената цена, която подлежи на гласуване тази седмица от Общинския съвет на миньорския град, е 6 жълти стотинки годишно на квадратен метър. Или около 8000 лева на година ще е концесионната такса. 

Източник: zapernik.com


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
кой ги прави кашите,
23.01.2018 09:45:43
0
0
С тези 18 млн. лева трябва да се направи нещо... Какво значи да се обезщети? Защо при планирането на тези неща... не е направено? И в историческото развитие на Перник..... не може да са "решени" нещата по този начин...Перник ... са най-старите мини в България... (след Чипровци, Самоков... не знам какво...история).... Доколко са запознати медиите с тези неща... ? И кашата, която се получава? кой ги прави кашите? "хаотично, стихийно застрояване на градовете"?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки