Българин, работещ в Испания, си купи за 22 хиляди лева кукерски костюм, кандидат за Гинес


Българин, работещ в Испания, си купи за 22 хиляди лева кукерски костюм, кандидат за Гинес
18 Януари 2018, Четвъртък


Банскалията Димитър Кехайов-Мимо изработил униката от кози и пръчове, които отглеждал повече от 10 години

Автор: Десант

Гастарбайтер от симитлийското село Черниче брои 22 000 евро за уникалния кукерски костюм на банскалията Димитър Кехайов-Мимо. Крупната сделка е станала веднага след кукерското дефиле в Банско, в началото на януари, съобщава struma.com.

Купувачът Николай А., с прякор Талайката, се прибрал в Черниче от Испания, за да прекара празниците със семейството си. Той се захласнал по красивия костюм с дължина на косъма 105 см., който бе кандидат за Гинес. Най-дългият косъм на кукерски костюм, преди да да появи този, бе 90 сантиметра.



Миналата година Кехайов-Мимо направи истински фурор, показвайки униката си. Изработил го сам от кози и пръчове, които отглеждал повече от 10 години. Плакал, когато заклали животните, за да обработи кожите им, воден от мерака да направи този уникален кукерски костюм.

Бил на 7 години, когато се заклел ,че ще има най-красивия костюм и изпълнил мечтата си. Миналата година имаше много мераклии да купят кожите, но Мимо не събра сили да ги продаде. Сега обаче явно купувачите са били много настоятелни.

Синът на гастарбайтера Николай бил запален по кукерската традиция, и още щом видял костюма на Мимо, се поболял по него. Така бащата гурбетчия не се поколебал и броил колосалната сума за уникалния костюм, разкрива подробности регионалната медия.

Източник: struma.com


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки