Македонски гражданин, издирван в Швейцария, е задържан под стража в Кюстендил


Македонски гражданин, издирван в Швейцария, е задържан под стража в Кюстендил
15 Януари 2018, Понеделник


Срещу Охран В. има влезли в сила няколко наказания за заплахи за убийство и физическо насилие, разпространяване на наркотици и грабеж

Автор: Янко Крумов

По искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил съдът е постановил временно задържане под стража за срок до четиридесет дни на Орхан В., гражданин на Република Македония, с цел екстрадицията му в Конфедерация Швейцария.

Мъжът е бил задържан на 9 януари при влизане в България на ГКПП-Гюешево. Той се издирва от швейцарските органи с цел изтърпяване на наложените му наказания за няколко престъпления - заплахи за убийство и физическо насилие, разпространяване на наркотици и грабеж.

Срещу Орхан В. има влезли в сила съдебни решения от 2006 г., 2010 г. и 2014 г. в Швейцария. Две от присъдите са за по дванадесет месеца „лишаване от свобода“ и още една за срок от седем месеца „лишаване от свобода“.

Декларирано е намерение на съдебните власти на Конфедерация Швейцария да поискат екстрадиция на задържаното лице.

Наложената от Кюстендилския окръжен съд мярка за неотклонение чуждият гражданин ще изтърпява в Затвора в гр. Бобов дол до пристигане на официалната молба за екстрадиция и съответните документи.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки