Делегатите на Българското председателство ще се предвижват с електрически автомобили


Делегатите на Българското председателство ще се предвижват с електрически автомобили
09 Януари 2018, Вторник


Колите ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София утре в очакване да бъде даден старт на трансферите

Автор: Десант

Електрическите автомобили Renault Zoe, които ще превозват делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София утре в очакване да бъде даден старт на трансферите.



С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Начало на партньорството ще дадат министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на Рено Нисан България, г-н Рено Пирел. 

Двамата подписаха договор за партньорство през декември, според който Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на Българското председателство. Те са осигурени в партньорство със Сосиете Женерал  Експресбанк и Шнайдер Електрик.

Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани.

За целите на трансферите на Летище „София“ са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си докато изчакват пристигащите пътници.

Междувременно тази сутрин министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откриха новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на летище София.

Проектът "Пътна връзка за летище София с обхват от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" е на обща стойност 13.7 млн. лв. с ДДС, а финансирането е осигурено от бюджета на транспортното министерство. Само за проектирането и строителството са похарчени 13,4 млн. Лева.

Отсечката ще спести и допълнителни вредни емисии, тема, по която говорим всеки ден, увери по време на церемонията Йорданка Фандъкова.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки