След саниране: Цял блок в Бургас остана без покрив


След саниране: Цял блок в Бургас остана без покрив
Снимки: НОВА
03 Януари 2018, Сряда


От общината твърдят, че за запознати с проблема, но не става ясно защо досега не са реагирали

Автор: Десант

Цял блок в Бургас остана без покрив след некачествено саниране, показа НОВА. Хората се оплакват, че когато вали, в домовете им капе, гният им тапетите, има дори един паднал полилей.

Санирането на блок №9 в ж.к. „Изгрев” се оплакват, че санирането на блока им е започнало в края на септември. Фирмата, ангажирана за ремонта, е дошла и започнала да разпокрива изолацията с намерението да го ремонтира, но не си е довършила работата.



Пострадали са не само горните етажи, но и по-долните. Само два от осемте входа в момента са обградени от скеле.

Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, но никой не дойде. Нито един от входовете не е готов”, каза един от живеещите в кошмарната сграда.
 
Посещение направили и представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а хората не вярват, че някой ще им помогне.

„Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите”, обещава инж. Веселина Цекова, представител на общината.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки