Всяко дете трябва да изживее своето коледно чудо


Всяко дете трябва да изживее своето коледно чудо
22 Декември 2017, Петък


Благотворителна инициатива „Елха доброто“ ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата в навечерието на Коледа

Автор: Десант

Кампанията на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца (ОКМД) в Бургас се провежда за втора поредна година.

Над 100 пакета с играчки, нови дрехи, обувки, книги, козметика и хранителни продукти бяха събрани в Бургаска област за по-малко от 20 дни. В деня преди Бъдни вечер социалните работници ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил Координационният механизъм.

През 2017 г. институциите – членове на ОКМД край морето, са работили на терен по 24 случаи за превенция на изоставянето, разгледали са 2 случая на деца, които са реинтегрирани в биологичните си семейства. Едно дете пък е настанено в приемно семейство.

„Водени от убеждението, че всяко дете, независимо от обстоятелствата, в които семейството го поставя, трябва да изживее своето коледно чудо, ще продължим да провеждаме кампанията, да я популяризираме и разширяваме. Благодаря на всички, които се включиха. Областният координационен механизъм е сравнително млада структура, която обединява енергията и желанието на всички участници за опазване сигурността на децата.“ - коментира проф. д-р Севдалина Турманова, заместник областен управител на област Бургас и председател на Механизма.

В благородната инициатива се включиха служители на Областна администрация Бургас, граждани, редица организации, фирми, сред които женско сдружение „Самосъзнание“, „Зонта клуб Бургас“, БЧК, Kлуб „Жени в науката“, Университет „Проф.д-р Асен Златаров“, общински администрации.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки