Скръбна вест: Напусна ни Гинка Дянкова


Скръбна вест: Напусна ни Гинка Дянкова
18 Декември 2017, Понеделник


След продължителна битка с коварно заболяване, тази сутрин, на 63-годишна възраст, от този свят завинаги си отиде една светла личност 

Автор: Десант

След продължителна битка с коварно заболяване, тази сутрин, на 63-годишна възраст, завинаги ни напусна Гинка Дянкова. Общински съветник от НФСБ в предходния мандат, тя бе най-ревностният защитник на жителите на квартал Крайморие, а голямата й победа бе църквата "Св. Пимен Зографски“. В последните години тя бе в Ксанти, Гърция, където ще бъде погребана.

Като учителка по биолагия, с 30-годишен стаж в професионалната гимназия по строителство в Бургас, Гинка Дянкова е останала завинаги в сърцата на няколко поколения нейни възпитаници. Не само като справедлив и отговорен учител, но и като човек, готов винаги да застане на страната на доброто и на правдата.

Гинка Дянкова бе общински съветник в Бургас от 2007 г. до 2011 г. - първо от Атака, а после премина в групата на Независимите. В периода 2014 – 2015 г. тя отново влезе в Общинския съвет, на мястото на незабравимия и непрежалимия Валентин Фъртунов, след внезапната му кончина.

Жителите на бургаския квартал Крайморие днес загубиха в лицето на Гинка Дянкова най-ревностният си защитник. Голямата й победа бе църквата "Св.Пимен Зографски“, която без нейната последователност, борбеност и упоритост, вероятно още нямаше да бъде построена.

Затова и по време на официалната церемония на полагането на първата копка на храма Господен, негово преосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий благодари само на една жена – на Гинка Москова Дянкова. 

С присъщата си правдивост и настойчивост, тя успя да задвижи общината и да издейства изграждането на нова детска градина и детска площадка в квартала. Нейна бе идеята за изграждането на храм и в бургаски жилищен комплекс "Славейков". 

Сърцата, артистична, тя се включваше във всички инициативи, свързани с българския дух и традиции, дори в заснемането на фолклорните клипове на СКАТ.

Десант изказва съболезнования към близките й.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки