Кабо Верде открива почетно консулство в България


Кабо Верде открива почетно консулство в България
13 Декември 2017, Сряда


Длъжността почетен консул ще бъде изпълнявана от Радослав Точев

Автор: Силвия Горанова

Министерският съвет даде съгласие Кабо Верде да открие почетно консулство в България със седалище в София и консулски окръг, обхващащ територията на страната. Длъжността почетен консул ще бъде изпълнявана от Радослав Точев.

Република Кабо Верде е архипелаг в западното крайбрежие на Африка и родно място на най-великата изпълнителка на "морна" Босоногата Сезария Евора.


Сезария Евора (27 август 1941 - 17 декември 2011 г.) или Босоногата дива, както я наричат почитателите на музиката й, е най-известната представителка на стила морна за всички времена. Кадифеният й глас въздействаше на публиката хипнотизиращо

Стратегическото местоположение на един от най-оживените мореплавателни и въздухоплавателни пътища в Атлантическия океан прави републиката желан партньор в области като транспорта, риболова и корабостроенето.

Радослав Точев е основател и изпълнителен директор на фирма, която се занимава с консултантска дейност, икономическо проучване, стратегическо управление, връзки с обществеността и комуникации. В периода април 2010 г. - октомври 2013 г. е бил генерален консул на България в Ню Йорк.

Откриването на почетното консулство на Кабо Верде в България ще допринесе за по-нататъшното развитие и задълбочаване на двустранното сътрудничество и ще предостави нови възможности за развитие на отношенията не само в търговско-икономическата област, но и в културния и образователен обмен.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки