Пуснаха лифта в Банско


Пуснаха лифта в Банско
Ключови думи: лифт, Банско, цени, карти, сняг
03 Декември 2017, Неделя


Остават около две седмици до официалното откриване на новия зимен сезон в курорта


Лифтът в Банско официално беше пуснат и вероятно ще продължи да е на разположение на любителите на снежните спортове до средата на месец април следващата година.

Разбира се, не е изключено периодът, в който съоръжението ще функционира, да се промени, тъй като зависи от метеорологичната прогноза и снеговалежите.

Междувременно стана ясно, че остават около две седмици до официалното откриване на новия зимен сезон в Банско, а условията все още не са подходящи за ски и сноуборд.

Подсигурени са машини за производство на изкуствен сняг, но за да е ефикасна работата им, температурите трябва да се задържат ниски достатъчно дълго.

Иначе естествен сняг има на по-високите части в района, но количеството му все още е оскъдно. На Тодорка то е около 5 см, а на Бъндеришка поляна - около 15 см, пише СтрумаБг.

Двупосочният билет за кабинките струват за възрастни ​28 лв., за учащи и пенсионери - 25 лв., а децата може да се возят срещу 20 лв., като тези, които са под 7 години ще плащат само по левче. Има и различни видове сезонни и фамилни карти, които предлага "Банско ски".


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Рупчин
03.12.2017 15:08:04
0
1
Браво! А кога ще бъде построен и пуснат и втори кабинков лифт? Банско има право да продължи своето развитие.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки