Престъпна група изнасяла в чужбина лекарства за онкоболни, възможно е да има замесени лекари


Престъпна група изнасяла в чужбина лекарства за онкоболни, възможно е да има замесени лекари
02 Декември 2017, Събота


Лекарствата са били изписвани с фалшиви документи в няколко града: Шумен, София, Сливница и Пловдив

Автор: Янко Георгиев

Крупни злоупотреби и кражби в болници са били разкрити при разработка на специалните служби включително и ДАНС. Операцията е била обсъдена на работна среща, свикана от премиера Бойко Борисов малко по-рано днес.

Резултатите ще бъдат представени на пресконференция в МВР, съобщи след срещата при Борисов министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Правителството не се отказва от това, което прави в областта да дисциплинира системата на здравеопазването, включително и работата на Министерството на вътрешните работи и специализираните му служби, но сме непреклонни и тази работа по прекрачването на закона от участници в процеса въобще на здравеопазването няма да я прекратим и ще продължим натам, каза той.

Заловена е престъпна група, която се е занимавала с изнасяне в чужбина на лекарства за онкоболни, които са били изписвани на нуждаещи се хора в страната. Над 60 адреса са претърсени в няколко града при операцията на ГДБОП и прокуратурата, обясни комисар Ивайло Спиридонов, директор на Главната дирекция за борба с организираната престъпност.

Здравният министър допълни, че в случая става въпрос за източване на Националната здравноосигурителна каса за стотици милиони левове. От ГДБОП и прокуратурата не отхвърлиха възможността в случая да има замесени лекари, както и болнични директори, както и различни фармацевтични вериги.

Лекарствата са били изписвани с фалшиви документи в няколко града: Шумен, София, Сливница и Пловдив. 20 души са доведени в Главната дирекция за борба с организираната престъпност. От тях 7 са задържани за 24 часа.


В категории: Новини , Разследвания , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки