Задържаха двама служители на НАП в София, искали 7 000 лева подкуп


Задържаха двама служители на НАП в София, искали 7 000 лева подкуп
02 Декември 2017, Събота


Данъчните ще останат зад решетките до понеделник, когато прокуратурата ще поиска постоянния им арест


Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в София са задържани с подкуп, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Служителите са поискали подкуп от собственик на автосервиз в София. Те сами са поискали подкуп, като първоначално искали 7000 лв., но са получили 2000 лв., за да не съставят акт на собственика.

Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД "Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп, заяви Арнаудова и уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение.

"Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки