Само за седмица три баби от Попово хвърлиха хилядарки на телефонни измамници


Само за седмица три баби от Попово хвърлиха хилядарки на телефонни измамници
22 Ноември 2017, Сряда


Явлението отдавна е добило епидемични размери и бронебойни патрони за него няма открити

Автор: Дина Харизанова

Само в рамките на една седмица в Попово са регистрирани три жертви на ало измамници. Последният случай е от 19 ноември, като два дена по-рано бе заловен Р. Д. (на 59 г.) от разградското село Ясеновец, подлъгал на 14 ноември възрастна жена да му даде спестяванията си.

Въвеждането в заблуждение е станало по схемата „искане на съдействие за задържане на извършители на телефонни измами", уточняват от полицията.

Простодушното доверяване от страна на хората в третата възраст на всякакви будалкания по телефона отдавна е добило епидемични размери. И бронебойни патрони за него няма открити!

За толкова години усилена разяснителна кампания, лепене на предупреждения и съвети дори по уличните дървета за това какви са схемите на измамниците и как не трябва да им се хваща вяра, така и не стигна до съзнанието на клетите баби и дядовци.

Както е рекъл народът: „Като си пееш, Пенке ле, кой ли те слуша"?! 

И уж българските пенсионери не спират да се оплакват колко са им малки пенсиите, пък всеки ден ставаме свидетели как развързват митични кесии и хвърлят пачки с хилядарки на всеки, който им подхвърли врели некипели дрънканици. 

Да се чудиш и маеш! Та в това малко градче - Попово, толкова ли не се е разчуло как са измамили бабичка да си даде белите пари за черни дни, та само за седмица са последвали участта й още две нейни съгражданки?! 


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки