Антонио Таяни: Готови сме да работим с Българското председателство


Антонио Таяни: Готови сме да работим с Българското председателство
21 Ноември 2017, Вторник


Получихме отговор на всички въпроси, каза на пресконференция председателят на Европейския парламент след заседанието между членове на българското правителство и делегацията, водена от него

Автор: Силвия Горанова

„Общата ни цел е дадем конкретни отговори на половин милиард европейски граждани". Това каза на пресконференция председателят на Европейския парламент Антонио Таяни след пленарното заседание между членовете на българското правителство и делегацията, водена от него, предава „Фокус".

"Срещата беше много ползотворна по теми, които вълнуват нашите граждани и европейските народи. Общата цел е дадем конкретни отговори на половин милиард европейски граждани. Разговаряхме по защитата на външните граници, борбата срещу тероризма и икономическия растеж с акцент върху цифровизацията. По повечето въпроси имаше съгласие", заяви Таяни.


"Ние сме готови да работим с Българското председателство. Получихме отговор по всички въпроси. Всички ние сме се съгласни, че е необходимо да работим много активно и ангажирано в тази част на Европа, в която има страни кандидатки, в район, който е приоритетен. Съгласен съм с министър-председателя, че има нужда от допълнителен ангажимент. Разговаряхме за инициативите на ЕП. Удовлетворен съм от началото на работата, която ще се води през първите 6 месеца на следващата година. За ЕС и парламента ситуацията на Балканите е приоритет. Ангажирани сме за укрепването на връзките, перспективата за присъединяването на някои страни", коментира Таяни.

По думите му Черна гора предприема сериозни стъпки към присъединяването.

„В началото на следващата година ще бъда в Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, за да отправя сигнал за нашето внимание", каза още Антонио Таяни.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки