Заради натиск на псевдоекологичните организации популацията на дива котка у нас достигна невиждани размери


Заради натиск на псевдоекологичните организации популацията на дива котка у нас достигна невиждани размери
20 Ноември 2017, Понеделник


Ловците излязоха с декларация за разрешаване на отстрела на кафява мечка и други опасни хищници

Автор: Десант

През тази седмица Европейският парламент ще гласува резолюция, касаеща "План за действие за дивата природа, хората и икономиката". В нея се препоръчва на страните членки на ЕС по-либерален режим по отношение на лова на големите хищници.

В тази връзка от Инициативен комитет за защита правата на българските ловци излязоха с декларация, с която настояха съответните български институции незабавно да предприемат мерки за синхронизиране на нашите правни режими по отношение на големите хищници с това решение на Европейския парламент.

За целта следва да се преразгледат вече приетите планове за управление, като се възложи на специалисти от ИАГ и на ловните организации по места, а не на псевдоекологични организации с неясно финансиране и маргинална членска маса, да изготвят плановете за регулиране на тези хищници.

Ловците припомнят, че у нас, следствие на силен натиск на псевдоекологичните организации и в резултат на предателската политика на няколко предишни правителства спрямо интересите на българските стопани и екологията, бяха приети планове за управление на кафявата мечка и дивата котка с изключително рестриктивни мерки по отношение на отстрела на тези едри хищници. Практически на базата на тези планове за управление, за които бяха платени милиони на псевдоеколозите, е забранен напълно ловът на кафява мечка и дива котка.

В резултат на това популацията на дива котка в България достигна невиждани размери и животните от този вид започнаха да нанасят непоправими щети на ловното стопанство.

Дивата котка е брутален хищник, който се храни с всички видове дребен дивеч и в районите с висока популация унищожава огромно количество яребици, фазани, зайци и други видове дивеч, които са обект на разселване и стопанисване от ловните сдружения, изтъкват от Инициативния комитет на ловците.

Още по-нелепо е положението с кафявата мечка, която освен, че нанася огромни щети на селските стопани чрез нападения над крави, овце, кошери и друг домашен добитък, в немалко случаи напада и убива хора и прогонва от отдалечените планински райони и малкото останало население.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Красимир Иванов
11.09.2021 20:06:37
0
0
Мръсно животно!
Трепе повече от колкото може да изяде !
Вчера ми натръшка седем кокошки !
Защитено !
Хич не ме интересува !
Вече три съм увесил на жиците !
Затова не мислете !
Трепете !
2
Данаил Пойчев
21.11.2017 18:01:42
0
4
Аз съм за намаляване броя на дивите котки .За мечките незнам защото при нас нямаме.
1
Гришата
21.11.2017 12:27:17
2
1
А ми щом е толкова пренаселена знаем какво да правим......
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки