Кметицата на Перник призна: Крепостта Кракра изглежда нелепо


Кметицата на Перник призна: Крепостта Кракра изглежда нелепо
16 Ноември 2017, Четвъртък


Дори жителите на миньорския град не ходят там - билетите за вход не могат да се подсигурят средства даже да се окоси тревата около нея

Автор: Десант

Днес кметът на Перник Вяра Церовска съобщи на пресконференция: "Проведох разговори с много представители, познаващи историята на крепостта Кракра, срещи с преподаватели и искам да я направим по-близко място до перничани. Защото от толкова крепостти, само нашата изглежда по този нелеп начин”, предаде репортер на ZaPernik.com.

“Факт е че в този си вид крепостта “Кракра” не може да привлече туристи и перничани дори. Факт е, че от билетите за вход не могат да се подсигурят средства даже да се окоси тревата около нея, да не говорим за цялостната й визия”, коментира още пернишката градоначалничка.

Вече няколко години подред управниците на Перник замазват най-голямото престъпление срещу паметта на миньорския град – гаврата с бутафорната крепост Кракра, направена за 5 милиона лева, която не показва нищо друго освен стремежа на тогавашните политици да крадат.

Никой политик не излезе и не каза в очите: “Това нещо не струва. То е лошо!”. Хората нарекоха тази пластмасова гавра – “КракраЛенд”, отбелязва пернишката медия.



В категории: Новини , Българските крепости

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки