Христиан Митев: Трябва да се знае кой е участвал в скандалната приватизация


Христиан Митев: Трябва да се знае кой е участвал в скандалната приватизация
09 Ноември 2017, Четвъртък


През годините доста политици говореха за отварянето на т.нар. „досиета на прехода“ и с ревизията на приватизационните сделки това може да стане, категоричен е депутатът от НФСБ в групата на патриотите

Автор: Десант

„Идеята да се ревизира приватизацията цели на първо място да се възстанови чувството за справедливост у хората“. Това заявява в интервю за в. „Стандарт“ народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев. Според него е реално със законови промени да се възобнови срокът на давност за приватизационните престъпления.

По думите на Митев, чувството за справедливост в обществото днес е силно накърнено заради извършените престъпления и закононарушения. „Никой не понасяше някаква отговорност при явни примери за скандална приватизация. Затова, едната цел на ревизията на приватизацията е това да бъде осветлено, а и през годините доста политици говореха за отварянето на т.нар. „досиета на прехода“, посочи депутатът, който е и зам.-председател на парламентарната правна комисия.

По думите му, разкриването на истината за приватизацията ще доведе до по-голяма публичност и прозрачност кой участва в тези сделки.

„Все още няма готов законопроект, работата е на етап идеен проект. Правят се консултации с експерти по наказателно и конституционно право, доколко е възможно да бъде направена промяна в Наказателния кодекс, с която да се възобнови давността на престъпления, извършени в процеса на приватизацията – било то документни престъпления, за които давността е изтекла по сега съществуващите норми“, посочва депутатът от НФСБ.


В категории: Политика , Анализи

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
някои
12.12.2017 15:48:08
1
0
всичко е ала бала за парите тралала е чистито . Само се плюят ама пари нъвръщат от далавери на прехода .
1
Приятел на България
09.11.2017 10:30:48
1
0
Трябва да има наказания за корупционните приватизации но и възстановяване на щетите чрез конфискуване на съответните пари/имоти на корумпираните бизнисмени.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки