Валери Симеонов: Няма да стана съучастник в поредната медийна клада


Валери Симеонов: Няма да стана съучастник в поредната медийна клада
Снимка: Bulgaria ON AIR
09 Ноември 2017, Четвъртък


Медиите отново прекаляват, този път по темата за изказването на проф. Иво Христов, каза пред Bulgaria ON AIR вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ

Автор: Светлана Николова

"Приемем вота на недоверие с насмешка. Ще пробват да направят такъв и после той няма как да мине. Може ли да се искат оставки за глупости? Вотът е лишен от основание. Ако има ощетяване на държавния бюджет, тогава бих го приел". Това каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов в студиото на "България сутрин" на телевизия ON AIR.

Според него се прекалява и с темата за изказването на проф. Иво Христов, а медиите отново са започнали да се "оливат".

"Казал нещо човекът на маса. Някакъв, не особено морален човек, го е записал и пуснал в медиите. Този човек е професор и то много стойностен. Няма да стана съучастник в тази медийна клада, която се прави на всеки, когато каже нещо. Веднага се вадят думите от контекста. Всички папагали от всички папагалски студия започват с това да се занимават. Такъв ли е дневният ред на България - да се занимаваме с Иво Христов?" - попита той.

По думите му парламентът е място за говорене, там се обсъжда всичко, като може да се използват и различни изразни средства.

"Там всеки гони някаква цел със своето изказване. Има брилянтни речи, има и обидни такива", каза още заместник-министър председателят.

Валери Симеонов уточни, че в последно време медиите са доста "пожълтели" и не се занимават с важните неща в държавата.

За назначаването на новия министър на здравеопазването, Симеонов коментира, че няма значение дали Кирил Ананиев е финансист или лекар, а дали е полезен и ефективен в работата си. Вицепремиерът няма нищо против тази кандидатура, защото има добро мнение за нея.

"Нима има друга партия, която да е доказала в такъв кратък срок, че държи на програмата си и спазва своите предизборни обещания? Да вземаш пост не е голям "келепир". Масовият българин не винаги казва истината. Масата повтаря това, с което от сутрин до вечер й промиват главата и мозъка медиите. Винаги за парламента се говори с обидни епитети и това се насажда в обществото. Свалянето на политиката на такова ниско ниво не е добре за България", отсече Симеонов.

Гостът на "България сутрин" отбеляза, че ДПС губи своя рейтинг и подкрепата за партията в смесените райони намалява.

"Вчерашният ден в Брюксел мина нормално. Отговорно, сигурно, стабилно, "здраво държахме кормилото на кораба". От Брюксел идват добри сигнали, добри новини, имаше много хубаво посрещане и отношение към нашата делегация от страна на Юнкер. Бяха изказани добри и хубави думи за България - неща, които ние самите не си ги казваме, а трябва", категоричен бе вицепремиерът.


В категории: Политика

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Приятел на България
09.11.2017 11:10:33
0
0
Българското председателство на Съвета на ЕС да бъде използван и за признаване на арменския, българския, гръцкия геноцид от страна на всички страни членки на ЕС и в полза на кюрдите (не само признаване като национално малцинство но и образуване на автономна кюрдска област) и другите непризнати но съществуващи национални малцинства в Турция.
Една от приоритетие е сигурността и стабилността на Европа a Турция нарушава сигурността на Европа, особено на България, Гърция и Кипър.
Да не забравяме че на кюрдите им е обещано независима държава от великите западни сили още от 1920 г.
https://en.wikipedia.org/wiki/Early_Kurdish_nationalism
Western powers (particularly the United Kingdom) promised the Kurds they would act as guarantors for Kurdish freedom, a promise they subsequently broke. Some of the autonomist Kurdish groups received British support leading up to the Treaty of Sèvres (1920), which prepared for local autonomy for the Kurdish regions and envisaged later independence. Opposition from Kemal Atatürk, leader of the new nation-state of Turkey, and changes in British policy, prevented such a result. Following the Treaty of Lausanne (1923) the Kurdish territory was partitioned between Turkey, the French mandate of Syria, the British mandate of Iraq, and Persia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kurdish_nationalism
The Treaty of Sèvres signed in 1920 "suggested" an independent Kurdish and Armenian state but after the establishment of the Turkish Republic by a Turk ethnonationalist government which balked at the treaty, the 1923 Treaty of Lausanne was signed which made no mention of the Kurds

https://fakti.bg/world/254816-turcia-ospori-lozanskia-dogovor
След като Турция повече не признава Лозанския договор кюрдите би трябвало да станат независими. Не може Турция частично да не признае този договор, само когато става дума за морска граница с Гърция.
5
Приятел на България
09.11.2017 10:45:12
0
0
Българското председателство на Съвета на ЕС да бъде използван и за признаване на арменския геноцид от страна на всички страни членки на ЕС и в полза на кюрдите и другите непризнати но съществуващи национални малцинства в Турция.
4
Приятел на България
09.11.2017 10:17:13
0
0
Иво Христов е голям русофил въпреки че през 1934 г. съветска Русия създава "македонска нация", като дава голям тласък на предишните усилия на Сърбия за това. Това не необяснимо за един професор. За един професор македонски българин това е необяснимо.
3
Приятел на България
09.11.2017 09:57:05
0
0
Вижте как се възползват македонистите в Охрид (кметът най-вероятно е македонист) от изявлението на Русия за това че руснаците са спасили българските евреи, а в знак на благодарение се рекламира курса за изучаване руски език организиран от руския консулат. Не ми се вярва че там на място никога не се споменава думата български във връзка с "фашизма".
Това е нарушаване договора за добросъседство и приятелство макар че в статията не се споменава народността на "фашистите". Вижте и името на ОУ: Христо Узунов, на "македонски" "език" (който нито е македонски, защото древните македонци са гърци, нито е език) се казва Ристо. Христо е име на "фашист", на българин. За какво освобождаване от "фашисти" би могло да става дума когато това е началото на сръбската ре-окупация? Това е и апология, похваляне на комунизма.
Внимавайте и на анти-българската про-сръбска и -македонистка дейност на руския консулат в
Охрид.

http://sitel.com.mk/ohrid-ja-slavi-73-godishninata-od-osloboduvanjeto

Охрид денеска ја чествува 73-годишнината од ослободувањето на градот од фашизмот во Втората светска војна.
Чествувањата почнаа утрово со полагање цвеќе пред спомен-обележјата на борците од НОВ во градот, а ќе продолжат на пладне со културно-уметничка програма што ќе се одржи во големата сала на Општина Охрид.
Во 13 часот свечено ќе биде пуштен во употреба реновираниот објект „Развигорче“ на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“. Оваа установа попладне во 17 часот ќе го одбележи патрониот празник со свечена приредба што ќе се одржи во СРЦ „Билјнини извори“.
Чествувањето ќе биде заокружено со свеченост по повод воведувањето бесплатен курс за изучување на рускиот јазик во ОУ „Христо Узунов“, во соработка со почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид, со почеток во 19 часот.
2
Приятел на България
09.11.2017 09:46:52
0
0
Стойностен на работя срещу България в полза в Русия. Може би не е платен от там а е наивен русофил, няма толкова значение. Твърде много е критикувал договора с Македония и това че беше направено по натиск (над БЮРМ) на САЩ и това че интересите на България съвпадат с тези на САЩ.
Той не е дебил а предател.

Друга, но сродна тема: предстои да видим дали Сърбия ще предаде отново Русия на която много дължи и ще се ре-ориентира към Запада защото очевидно е че се е присъединила към загубваща балканска геополитическа партида страна - Русия.
1
нина
09.11.2017 09:26:18
0
0
Едва ли някой ще отрече,че % на дебилите е 80%,щом допуснахме българинът да обеднее,за сметка на властващите през"прехода" Остават 20%,които са хитреци и времето го доказа. Тогава следва,че наистина българите сме дебили и не трябва да се обиждаме,а да се замислим какво да правим в бъдеще.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки