Работниците от фалиралия „Химко" скоро няма да си вземат да си вземат заплатите отпреди 15 години


Работниците от фалиралия „Химко" скоро няма да си вземат да си вземат заплатите отпреди 15 години
09 Ноември 2017, Четвъртък


Магистратите в Софийски апелативен съд отново бавят решението си показуса

Автор: Десант

Казусът с неизплатените от 15 години заплати във фалиралия торов гигант „Химко“ се заплита. Според информацията, с която разполага в. „Конкурент“, делото за разпределението на над 1 000 000 лева между бивши работници в завода, ще се забави още, макар че отлежава  близо година в Софийския апелативен съд.

Наскоро оттам са поискали допълнителна информация по казуса от окръжния съд във Враца. Слухове, че делото е върнато се завъртяха в социалните мрежи, в които бивши работници се оплакаха от бавното правораздаване по един лесен за решаване казус.

Синдикът Росица Томова, която трябва да издължи парите на работниците, категорично отказа коментар по темата.

В края на октомври миналата година 683-има химици попаднаха в списък, определен от Томова, за разпределението на общо 1 138 532 лева, заделени от внесените по сметката на обявения в несъстоятелност торов гигант при покупката му.

Работниците, както монополистите НЕК и „Булгаргаз“, също са кредитори на фалиралия преди 15 години завод и имат право на тези дължими за заплати средства.

Заради заведените дела от химици, които смятат, че са ощетени в определянето на дължимите към тях пари, потърпевши са всички останали.

Разплащането с бившите работници може да се осъществи, едва след като магистратите в Софийски апелативен съд излязат с конкретно решение по делата. Това означава, че е малко вероятно 683-мата химици да получат парите до края на годината.

Припомняме, че през миналата година интерес към фалиралия завод прояви скандалният депутат от ДПС Делян Пеевски, но сделката се провали. След това собственик на предприятието стана дружеството "Металхим импекс", създадено от бившия съсобственик на фалиралата Частна земеделска и инвестиционна банка Георги Пиримов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки