Очаква се да отпаднат таксите за роуминг за страните от Западните Балкани


Очаква се да отпаднат таксите за роуминг за страните от Западните Балкани
02 Ноември 2017, Четвъртък


В момента, по думите на транспортния министър, цените за разговорите с Македония, Босна и Сърбия са чудовищни

Автор: Десант

До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани.

Това обяви пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който откри днес конференцията  „Логистични хоризонти 2025".

Вероятно ще паднат и цените, след като Телеком операторите също подпишат споразумение по между си. Тези споразумения също се очаква да бъдат подписани до края на годината.

"Не може да имаме 6-7 лева на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени", коментира министърът на транспорта.

По време на конференцията Московски изброи заложените цели и приоритети на повереното му министерство по време на Председателството на България на Съвета на ЕС.

Основна задача ще бъде ангажимента ни за присъединяване на Западните Балкани към Европейския съюз.

"Свързаността на Западните Балкани е изключително важна за приключването на транспортен коридор 8 за свързването на София - Скопие с адекватна инфраструктура. Транспортната инфраструктура ще даде като цяло перспектива за развитие не само на Балканите, но и на целия Европейски съюз", заяви Московски.

Основна задача на държавата по време на Председателството ни ще бъде още популяризиране на цифровите политики на ЕС със страните от Западните Балкани. Това са широколентов интернет, високоскоростна трансгранична свързаност, както и намаляването на цените за роуминг услугата, каза още Ивайло Московски.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки