Съдебен гаф: Ще съдят задочно турски гражданин за двойно убийство на пътя


Съдебен гаф: Ще съдят задочно турски гражданин за двойно убийство на пътя
Фарук Бекташ Снимка: Днес дир бг - Dir.bg
31 Октомври 2017, Вторник


Фарук Бекташ бе задържан в България след инцидента, но в последствие съда го пусна от ареста и той веднага избяга зад граница

Автор: Янко Крумов

Софийската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу турския гражданин Фарук Бекташ, за извършено от него престъпление на пътя.

На 24 юли 2016 г. 60-годишният Бекташ блъсна 51-годишната Таня и 54-годишният Бойко Бойкови, пътували с мотор за Австрия на гости на сина си. Двамата загинаха на място.

Турчинът бе задържан, но няколко дни по-късно бе пуснат под домашен арест от съда и той избяга от България. Първоначално Фарук Бекташ бе обявен за общодържавно издирване, а впоследствие бе издадена и Европейска заповед за арест. Изпратена бе и молба за правна помощ до съдебните органи на Турция за екстрадицията на Бекташ в България.

Ако Фарук Бекташ не бъде открит и върнат в България, той ще бъде съден задочно за смъртта на семейство Бойкови, съобщиха още миналата година от прокуратурата. Точно така и стана. Предстои разглеждане на делото от Софийски окръжен съд.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки