Частичното бедствено положение в Бургас е отменено, започна масова дезинфекция в засегнатите села


Частичното бедствено положение в Бургас е отменено, започна масова дезинфекция в засегнатите села
30 Октомври 2017, Понеделник


В същото време военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ на пострадали от наводненията в областта

Автор: Янко Крумов

Българската армия продължават и днес, 30 октомври, да оказва помощ на пострадали от наводненията в област Бургас.

В разчистването на наводнените райони и домовете на пострадалите от бедствието в Бургаска област се включиха 20 военнослужещи от Военноморските сили, които действат в района на с. Равнец, 21 - от Съвместното командване на силите, които участват в разчистването на с. Ливада и 20 - от състава на Военновъздушните сили, които помагат при ликвидирането на последствията от наводнението в с. Полски извор.

Действията на модулните формирования се ръководят от флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Бургас.

Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено положение на територията на община Бургас бе отменено от днес.

Междувременно стартира масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони в общината.  

Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите на Дезинфекционна станция - Бургас третират пострадали от водата помещения в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на отпадъци, както и околните дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична опасност.

С днешна дата учебният процес протича нормално на територията на цялата община, няма затворени училища и детски градини.

Продължава работата по възстановяване на пострадалата инфраструктура. Организира се превоз за извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели.

Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те ще описват и актуализират списъците с понесените щети.

Търсят се всякакви възможности за осигуряване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в пострадалите населени места след бедствието.

На днешната оперативка кметът Николов разпореди ускорено почистване на падналите след силния вятър листна маса и клони, за да не задръстват канализацията. Тази сутрин има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които вече са нарязани и отстранени.

Община Бургас призовава своите жители и гости да следят прогнозата за времето и да се придвижват внимателно на открито. Не минавайте в близост до големи дървета и нестабилни строителни конструкции!


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки