30 години затвор за изверга Кристиян Гочев, съсякал без милост собствените си майка и дядо


30 години затвор за изверга Кристиян Гочев, съсякал без милост собствените си майка и дядо
Снимка: Булфото
23 Октомври 2017, Понеделник


За бруталното двойно убиство наркоманът получи първоначално доживотен затвор, наказанието му в последствие бе редуцирано към по-леко

Автор: Янко Крумов

По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд (СГС) постанови 30-годишна осъдителна присъда спрямо Кристиян Гочев за извършено от него убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо собствените му майка и дядо.

На 10 октомври СГП е предала на съд Кристиян Гочев за извършеното от него на 25 юли 2016 г. брутално двойно убийство.

Кристиян Гочев бил наркотично зависим и това обуславяло крайно конфликтното му поведение с пострадалите, с които живеел в общо жилище.

Поводите за скандалите били постоянните му претенции за пари към майка му и разпродажбата на нейни вещи, за да си осигури средства за наркотици.

На фаталната дата, след поредния спор по този въпрос, Гочев нападнал майка си с мачете и нож и й нанесъл 45 прободно-прорезни рани по главата и цялото тяло.

Докато нанасял ударите притискал тялото й към земята, в резултат на което причинил двустранно счупване на ребра и гръдната кост. След настъпване на смъртта, отстранил очните й ябълки и част от кожата на гърба.

Смъртта не настъпила мигновено, поради което пострадалата изпитвала интензивни и мъчителни болки, и могла да изпита ужаса от яростта на нападателя и настъпващия летален изход.

Привлечен от първоначалните писъци на пострадалата в стаята влязъл и вторият пострадал - дядо на извършителя. Гочев го нападнал, като при събарянето му на земята му причинил двустранно счупване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната кухина и увреждащо мозъка.

Нараняването предизвикало състояние, несъвместимо със живота, но преди настъпването на смъртта пострадалият изпитал мъчителни болки и ужас от неминуемата смърт.

След това Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и включил електрическа печка, за да ускори процеса на разлагане. На следващия ден направил опит да прикрие следите от престъплението, като почистил жилището.

Престъплението било разкрито на 29 юли 2016 г. при посещение на служители на полицията, с цел да върнат на Гочев изгубената му лична карта.

В рамките на проведено на 23 октомври съкратено производство пред СГС Гочев се е признал за виновен и му е наложено наказание „доживотен затвор“.

В съответствие с разпоредбата на чл. 58а от Наказателния кодекс то е редуцирано на 30 години „лишаване от свобода“.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки