Германци ще разпространяват новия албум на хор „Мистерията на българските гласове“


Германци ще разпространяват новия албум на хор „Мистерията на българските гласове“
16 Октомври 2017, Понеделник


Първият сингъл излиза след месец

Автор: Десант

Предстоящият нов албум на хор "Мистерията на българските гласове" ще бъде издаден и разпространен извън България от независимата немска звукозаписна компания „Професи пръдакшънс“.

Новината за сключения договор между продуцента на българския хор „Шуберт мюзик пъблишинг“ и „Професи пръдакшънс“ беше официално обявена преди дни, а издаването на албума е планирано за началото на 2018 г., сподели за медиите управителят на „Шуберт мюзик пъблишинг“ за България Бояна Бункова.

Тези, които нямат търпение да дочакат издаването на албума, ще имат възможността да закупят първия сингъл към него през ноември тази година. Той ще бъде разпространен дигитално и на плоча в много ограничена бройка и ще бъде придружен с видеоклип, върху който в момента усилено се работи.

Новият албум на "Мистерията на българските гласове" е плод на почти двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички останали участници в него. Специален гост в албума е австралийката Лиса Джерард, известна на меломаните, както като член на дуото "Дед кен денс", така и като композитор и изпълнител на филмова музика. През 2000 г. тя печели "Златен глобус" за саундтрака към филма "Гладиатор", създадена съвместно с композитора Ханс Цимер.

В албума също така участват и световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и "Дед Кен денс".

В песните слушателите ще доловят присъствието и на Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от „Шуберт Мюзик Пъблишинг“, а песните в него са специално композирани за хора от Лиса Джерард, ирландския композитор Джулс Максуел и българския композитор Петър Дундаков, който също така е музикален продуцент на албума.

Феновете на хора и на Лиса ще имат избор при закупуването на новия албум, който ще е достъпен във всички дигитални платформи, на компакт диск и под формата на винил.

Част от българските любители на "Мистерията“ имаха уникалната възможност да чуят за първи път съвместните изпълненията на хора и Лиса Джерард по време на двата им успешни концерта през юни в софиийската зала „България“ и на пловдивския античен театър, по време на които публиката многократно се изправи на крака.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки