Поредна медийна сензация се оказва недостоверна новина


Поредна медийна сензация се оказва недостоверна новина
10 Октомври 2017, Вторник


От няколко дни една медийна „сензация“ упорито се върти в новинарските емисии – излят е бетон на плажа в Крайморие. За какво става дума всъщност?

Автор: Светлана Николова

От няколко дни една медийна „сензация“ упорито се върти в новинарските емисии на три национални телевизии, в националното радио и в няколко сериозни – в кавички – ежедневници. Излят е бетон на плажа в Крайморие, алармират те, като цитират наемателя на плажната ивица. Който обаче, оказва се, правил преразказ по снимки, който някой друг бил правил. 

Същите тези медии, които утре ще протестират, понеже се почувствали притискани и им били нарушени правата на свободно слово, дори не си направиха труда да проверят случая с „бетона на плажа в Крайморие“.

Като съдници от последна инстанция, те отсякоха – извършено е престъпление от неизвестен извършител.

Първо, извършителят не е неизвестен, всички в Крайморие знаят кой е, по точно кои са, стига да има кой да пита и да търси отговори на въпроси. Това са двама местни бизнесмени Петър Михайлов и Динко Енев.

Второ, бетонното заграждение е на повече от 100 метра отстояние от морето и далеч не е на плажа. Трето, става дума за частен урегулиран поземлен имот, за който има издадени всички необходими документи от Община Бургас, видя на място Десант.

„За въпросния терен от 600 кв. метра имаме някакви инвестиционни намерения, които обаче ще бъдат решени впоследствие. В момента си го заграждаме и си влизаме в реалните граници на имота“, обясни Михайлов.

Срещнахме се и автора на сигнала до медиите наемателя на плажа в Крайморие Николай Димитров. Той ни обясни, че лично се е започнал с казуса едва днес, тъй като до снощи даже бил извън района. Но негов служител направил снимки на терена на Петър Михайлов, които той пък после предоставил на медиите.

Не съм на сто процента сигурен, че има нарушение, това ще го решат от общината, след като извършат замерване, каза ни Димитров. Логичен е въпросът, защо не е изчакал компетентните органи да си свършат работата и тогава да произвежда сензации в медийното пространство.

Отговорът от негова страна: „По принцип сте прави, но както всяко нещо в нашата държава, някога на сигналите, които се подават, не се обръща внимание.“

Най-голямото нарушение, според него е това, че оградата е поставена на по-малко от 200 метра, което било в нарушение на закона. Лично съм ги измервал, 107 метра от морето са, заяви пред наш екип Димитров.

Само че зона А в Закона устройството на Черноморското крайбрежие касае 100, а не 200 метра от морето.

Николай Димитров ни призна и нещо друго. За следващия сезон той имал намерение да прави платен паркинг за автомобили точно там, където се намира и закупения с нотариален акт имот на Михайлов и съдружника му Динко Енев. Което в крайна сметка се оказва и ябълката на раздора.

Ние бихме препоръчали на господин Димитров, вместо да търси сензации там, където ги няма, да обърне внимание на засипания с боклуци плаж, който му е поверен за стопанисване. По-голяма мизерия по пясъка от години не сме виждали, възмущават се с право местните жители. Уверете се сами от снимките по-долу.








В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки