България и Румъния се канят да излязат заедно на арабския и китайския пазар


България и Румъния се канят да излязат заедно на арабския и китайския пазар
Снимка: Правителствен пресцентър
03 Октомври 2017, Вторник


Двете държави ще правят търговски къщи заедно с частните земеделци

Автор: Десант

На брифинг в резиденция „Евксиноград“, където се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Румъния, българският министър-председател Бойко Борисов приветства идеята на румънския си колега Михай Тудосе двете страни да излязат заедно на арабския и китайския пазар, за да могат да отговорят в по-висока степен на изискванията за количества и капацитет.

Правейки търговски къщи и подпомагайки ги като държави, заедно с частния бизнес в земеделието, можем да си партнираме, за да покрием този неограничен пазар", посочи Борисов.

Става въпрос предимно за износ на живи животни, както и на охладено телешко и агнешко месо. По думите на нашия премиер, в момента капацитетите на двете страни не отговарят на основните изисквания за количества на арабските пазари.

След среща на ресорните министри от България и Румъния ще бъде взето решение и да се изграждат съвместно инфраструктура и мостове или  хидроенергийни съоръжения.

Днешното заседание между правителствата на България и Румъния приключи с подписването на двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.


В категории: Политика , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки