Представят на конгрес в София новите научни достижения в лечението на мозъчни инсулти


Представят на конгрес в София новите научни достижения в лечението на мозъчни инсулти
02 Октомври 2017, Понеделник


В акцента на форума ще са и възможностите за обучение на мозъка след преживян мозъчен инцидент

Автор: Десант

Новите научни достижения в лечението на мозъчни инсулти и възможностите за обучение на мозъка след преживян мозъчен инцидент ще са акцентите на Третия национален конгрес по невросонология и мозъчна хемодинамика, който ще протече под мотото „Иновации в медицината“ от от 6 до 8 октомври в София. Успоредно с него ще се състои и регионален обучителен курс по неврология на Европейската академия по неврология.

Във форума ще вземат участие над 160 водещи български и европейски специалисти от 17 държави. 

Лекции и семинари, посветени на интервенционалната съдова неврология, ще водят изтъкнати специалисти като проф. В. Демарин, Хърватия, по превенцията на инсултите, проф. К. Нидеркон, Австрия, за механичната тромбектомия, проф. С. Андонова за лечението с венозна тромболиза и т.н. Предвидени са практически семинари за лечение при интрацеребрален кръвоизлив и криптогенен мозъчен инсулт.

На 7 октомври в БЧК лекторите проф. У. Валтер от Германия, проф. Л. Падуа от Италия, проф. Ф.Перен от Швейцария и акад. Титянова от България ще покажат възможностите на несъдовата ултразвукова диагностика в неврологията, като техните изложения се очакват с огромен интерес от специалистите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки