В ромските махали законите не важат: Жени с бурки се разхождат в Асеновград


В ромските махали законите не важат: Жени с бурки се разхождат в Асеновград
Снимки: www.bgnow.eu
26 Септември 2017, Вторник


От полицията пък се сърдят на гражданите, че постват снимки в социалните мрежи, вместо да подават сигнали до местното РПУ

Автор: Янко Крумов

Няма заловени и санкционирани лица, носещи бурки, забрадки и други подобни, на обществени места, на територията на Районното управление на МВР в Асеновград, до този момент. Това съобщават от полицията в отговор на запитване от журналисти.



Интересът на медиите е провокиран от разпространени снимки в социалните мрежи, от които се вижда, че и в ромската махала, и в централната част на града, се разхождат закачулени жени, без да се притесняват, че са в нарушение на закона, приет миналата година. Съгласно нормативните актове носенето на облекло, покриващо лицето, е забранено.

Вместо да постват снимки във Фейсбук и да се възмущават от бездействието на полицията, по-добре е гражданите да подават сигнали и на същата тази полиция. Не можем да следим социалните врежи, отговориха на обвиненията служителите на реда в Асеновград. По техни данни в РПУ-то до момента не е постъпил нито едни сигнал за подобни нарушения на обществения ред.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки