Петричко село ще се кичи с надпис като Холивуд


Петричко село ще се кичи с надпис като Холивуд
23 Септември 2017, Събота


Всяка една буква от името „Самуилово” ще е с височина един метър

Автор: Десант

Хората от петричкото село Самуилово, както и много другоселци, в последно време събират пари, за да си направят надпис, подобен на този на хълма над Холивуд. За кратко време сумата е набъбнала до 2500 лева. Трябват им още 500 лева, за да започне изпълнението на проекта.

„Всяка една буква от името „Самуилово” ще е с височина един метър и ще е широка 70 сантиметра. Общата дължина на надписа ще е 15 метра. Всяка буква ще е поставена върху отделен фундамент. Материалът за изработката е от алуминий. Отпред ще има и плесиглас, тъй като надписът ще е светещ през тъмната част на денонощието”, споделя пред Кмета.бг кметкият управник Кирил Стоянов.

Той е категоричен, че не става въпрос за някаква грандоманщина, а за нещо, с което населеното място с гордост ще се кичи. Тук има два язовира и красив водопад, които се посещават от туристи, през селището е пътят за най-високия връх в планина Беласица – Радомир (2029 метра).

Селището в Подгорието няма претенциите да е център на киноиндустрията, а на спорта и туризма, изтъква медията. В него се намира най-модерната зала по борба в община Петрич, единствената писта по мотокрос и едно от най-добрите спортни съоръжеия в региона – футболният стадион.

„По надписът ще ни познаят. Ще са наясно гостите на Самуилово, че има какво да видят тук, а големите букви не са празна реклама”, уверен е кметът Кирил Стоянов.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки