„Котешките очи“ в Козлодуй се оказаха незаконни


„Котешките очи“ в Козлодуй се оказаха незаконни
Снимка: kozloduy-bg.info
16 Септември 2017, Събота


Въпреки това,  гражданите смятат, че от тях по-скоро има полза

Автор: Десант

Светлоотразителните кабари, по-известни като „котешки очи“, с които в края на август бяха обозначени пешеходните пътеки в Козлодуй, не са поставени както е изрично регламентирано в техническите изисквания, разписани в Наредба № 2 за сигнализация на пътищата с пътна маркировка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отбелязва местният сайт kozloduy-bg.info.

Според чл.8 на документа светлоотразяващите кабари се използват само в съчетание с линиите за очертаване на границите на пътното платно; на площите, забранени за движение на превозни средства, както и за пренасочване на движението или при изменение в широчината на платното за движение или на пътните ленти. Алинея 3 от същия член на Наредбата пък гласи: „не се допуска използването на светлоотразяващи кабари в пътните ленти“.

Въпреки това обаче бърза анкета на медията, проведена сред водачите на МПС, показва, че гражданите споделят мнението, че макар и да не са поставени както трябва, от кабарите по-скоро има полза.


В категории: Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки