Валери Симеонов: Сигналът до прокуратурата за приватизацията на БМФ е готов


Валери Симеонов: Сигналът до прокуратурата за приватизацията на БМФ е готов
01 Септември 2017, Петък


Вицепремиерът и лидер на НФСБ припомни  острата полемика през медиите между него и собственика на БМФ Кирил Домусчиев

Автор: Светлана Николова

„Ще оспоря договора за приватизация на Български морски флот - сигналът до прокуратурата е подготвен и ще бъде внесен до дни.“

Това написа на страницата си във Фейсбук вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

„Има установени безспорни нарушения, като приватизаторът вместо да се стреми към отстраняването им и спазването на закона е започнал скандална процедура по промяна на договора в движение. Междувременно, наистина се надявам Върховният касационен съд да спре тази промяна, заставайки на страната на държавния интерес и спазването на законите, а не на страната на нарушаващият договореностите приватизатор“, добавя още той.

Намерението си да внесе документи в прокуратурата за оспорване на приватизационния договор за Български морски флот (БМФ), Валери Симеонов потвърди днес във Варна.

Той припомни острата полемика през медиите между него и собственика на БМФ Кирил Домусчиев.

Вицепремиерът още в началото на мандата изнесе данни, че корабите на БМФ са нарязани на скрап, а от флота са уволнени над 2000 души. Самият Домусчиев пък се похвали, че е модернизирал БМФ и го е спасил от фалит в тежката финансова криза, когато стотици подобни фирми по света са фалирали.

Днес Симеонов уточни, че до дни предстои да бъде комплектованата документация за оспорването на договора за приватизацията и да бъде внесена в прокуратурата. 

Той припомни, че пред Арбитражния съд на Сметната палата е обжалвано по думите му "искане на БМФ да промени в движение условията на приватизационния договор". 

Вицепремиерът допълни, че в момента документите са във Върховния касационен съд /ВКС/, таксата е платена и се чака произнасянето по обжалването. 

"Искрено ми се ще да вярвам, че ВКС ще защити интересите на държавата и ще отхвърли иска на БМФ", заяви още вицепремиерът.

Преди 2 месеца МС отпусна над 4 млн. лв. за да се покрие съдебната такса по делото за БМФ.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки