Красимир Каракачанов: Два милиарда лева от туризма не влизат в бюджета


Красимир Каракачанов: Два милиарда лева от туризма не влизат в бюджета
Снимка: Би Ти Ви
01 Септември 2017, Петък


„В дискотеките на Слънчев бряг се продава дрога и дълго време управляващите са си мълчали, но Валери Симеонов не си затваря очите" - категоричен е вицепремиерът и военен министър

Автор: Десант

"В дискотеките на Слънчев бряг се продава дрога и дълго време управляващите са си мълчали, но Валери Симеонов не си затваря очите". Това каза в интервю за бТВ военният министър Красимир Каракачанов.

На въпрос дали одобрява действията на Валери Симеонов в Слънчев бряг, вицепремиерът каза, че проблемът с туризма е голям.

„От туризма до 2 млрд. лева не влизат в бюджета. Лесно е това да се проучи. Валери Симеонов е вицепремиер в правителството на суверенната държава Република България. Той отговаря за туризма. Никой ли не знае, че в тези дискотеки и по време на т.нар. пиянски турове, които се правят, се продават наркотици?“, попита Каракачанов.

„Вашите колеги бяха много активни да отразяват „протеста“ на танцьорките със силиконовите устнички, на мутрите, които охраняват дискотеките и на персонала. Защо някой не провери дали се проверяват наркотици там? Продават се отдавна“, добавя вицепремиерът.

„Отдавна се е създало впечатлението, че медиите не обслужват обществото от гледна точка на неговата информираност, а са загрижени за една или друга кауза. Никой ли не знае в България, че в тези дискотеки, в които се събират по 2-3 или 5 хиляди души, се продават наркотици? Когато си наел едни 200 квадрата, а си построил 1200 е редно да плащаш нещо. Моят колега Валери Симеонов не си затвори очите, за разлика от много други, които си ги затваряха“, коментира Каракачанов.

„Валери Симеонов е абсолютно прав. Ако сте инвестирали в Слънчев бряг, направили сте хотел, но когато са дошли туристи от чужбина, са настанени отпред едни сергии, каквито дори и в ромските махали няма, а хората не могат да стигнат до плажа, как ще се чувствате?

Ако сте инвестирали милиони в строителството, а хората не могат да спят, няма да е добре. Трябва да има регламент. Навсякъде по света има големи дискотеки, но те са така оборудвани, че да не пречат на хората, които искат да спят“, каза още военният министър.

Източник: fakti.bg


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки