Бургас на крачка да сбъдне мечтата си да е круизна дестинация


Бургас на крачка да сбъдне мечтата си да е круизна дестинация
Снимка: Пристанище Бургас
11 Август 2017, Петък


Специален кореспондент на авторитетното издание „CruiseTimes“ проучи възможностите на морския град и региона за привличане интереса на туристите

Автор: Десант

Може би скоро ще се сбъдне мечтата на Бургас да стане силно посещавана круизна дестинация. Тези дни в морския град с мисия да проучи възможностите на региона привличане интереса на туристите бе специален кореспондент на авторитетното специализирано издание за круизна индустрия „CruiseTimes“.

Репортерът Шейн Мълейн бе натоварен със задачата да се запознае с историческите и природни забележителности на областта, възможностите за туризъм и функционалността на Пасажерския терминал в Бургас. По време на престоя си представителят на медията посети „Пристанище Бургас” ЕАД, разгледа Морска гара и реновираната „Магазия 1”, качи се на ветрохода „Rainbow Warrior” и се запозна с кампанията на Greenpeace „Свободни от пластмаса”.

Освен това той направи морско пътешествие до остров „Света Анастасия”, Етнографския музей, Археологическия музей и Пясъчния фестивал. В програмата на кореспондента бе включено и пътуване до архитектурния резерват Жеравна, Созопол и Несебър.

Въпреки спада в круизния бизнес в Черноморския басейн поради неблагоприятната геополитическа обстановка в региона, бургаското пристанище се опитва да привлече интереса на круизните компании към морския град. Медийно партньорство, чрез представяне на Бургас в престижно круизно издание несъмнено ще е с положителен резултат, убедени са от ръководството на порта.

Основание им дава авторитета на медията в круизната общност. Рекламната кампания, направена в нея на полуостров Аляска например вече е дала резултат и през последните няколко години дестинацията бележи чувствителен ръст при посещенията от круизни кораби.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки