Работодателите намалят заплатите с 50% - поредната фалшива новина


Работодателите намалят заплатите с 50% - поредната фалшива новина
08 Август 2017, Вторник


Какво тук значи някаква си личност, пардон - истина

Автор: Дина Харизанова

Лавина от коментари и споделяния предизвика във фейсбук пространството „сензационната новина", че работодателите намаляват от 1 септември работните заплати наполовина. 

„Това свое намерение те обявиха на нарочна пресконференция по повод създаването на обща организация на българските работодатели, която да обедини съществуващите до момента няколко подобни формирования. Новата организация се казва „Обединение на българските индустриалци и работодатели“ или съкратено ОБИР" - продължава съобщението.

„Няма да им работим!", „Идва времето на нов Народен съд", „Аз предлагам тези работодатели да се заменят с други, които ще дават по-големи заплати! А тези нехранимайковци да се вкарат в затвора, защото окрадоха българския работник!",  Народът, когато се обедини, ще се чудите във кой ъгъл на собствения си дом да се скриете... Пийте сиромашка кръв и мрете като комари!"...

Такива и прочее подобни коментари задръстиха социалната мрежа. 

Измежду тях, намери се един от включилите се във форума, който се опита да върне разума на фейсбукарите: „Абе, хора - това са измишльотини на сайта, за да влезете и да прочетете статията, не се ли усещате?". Гласът му обаче отекна като в пустиня и хората продължиха да леят възмущение, ненавист и псувни срещу наглите работодатели - „обирджии" на самоотвержените и всеотдайни труженици, които са наели да им „робуват".

Никой не обърна внимание на забележката, че вестта е измишльотина. Както и очевидно никой не е видял, че над споделената въпросна публикация този, който я е качил в съответната фейсбук група, е отбелязал: „Истината такава, каквато можеше да бъде!".

Най-парадоксалното е, че дори в сайта с фалшиви новини „Бъзикилийкс", към който препраща линкът със статията, пак има сюрия гневни коментари по повод майките на всички работодатели.

В крайна сметка се оказва, че за маса българи няма никакво значение дали една информация е фейк (т.е. лъжлива) или не. Важното е да предизвиква възмущение и да дава повод за хвърчене на слюнки и храчки по всички омразни нам люде - било то политици, министри, шефове, колеги, общност... Какво тук значи някаква си личност, пардон - истина!


В категории: Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки