Гонят наемателя на плажа в село Лозенец от 1 октомври


Гонят наемателя на плажа в село Лозенец от 1 октомври
03 Август 2017, Четвъртък


Министерството на туризма ще прекрати договора с временния стопанин заради зачестилите сигнали за нередности

Автор: Силвия Горанова

Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на морски плаж „село Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, считано от 1 октомври 2017 г., предвид обществения отзвук и неприемане извършването на дейности на морския плаж от страна на наемателя, от една страна, а от друга, обективната невъзможност той да реализира както права, така  и задължения по него, съобщават от МТ.

До решението се е стигнало след направени серия от проверки на морската ивица през летния сезон, последната от които е била в края на юли.  Инспекциите на място са били както планирани, така и по сигнали и жалби за състоянието на плаж „село Лозенец“, постъпили  от  Сдружение с нестопанска цел „Всички за Лозенец“ и др.

Договорът с наемателя на морски плаж „с. Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, е сключен на 5 юни миналата година.

Според клаузите му той не може да бъде прекратен в периода 1 юни – 30 септември, докато трае активният летен сезон. Затова контрактът ще бъде прекратен на следващия възможен ден - 1 октомври 2017 г., за което фирмата е информирана.

По  закон почистването, осигуряването на спасители и на медицинска служба на неохраняемите плажове, т.е. тези, които нямат  стопани -  концесионери и наематели, трябва да бъдат осигурени от областните управи. Ще се отнася за незаконни преместваеми обекти на морските ивици, тяхното премахване е в прерогативите на кмета на общината, на чиято територия е плажът.

Основната цел на Министерството на туризма във връзка с морските плажове е да бъдат гарантирани безопасността на туристите по ивиците, както и да се осигури спокойната работа за инвеститорите в туризма - хотелиери, стопани на плажа, туроператори и т. н.


В категории: Новини , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки