Пращат Гьокче в Гватемала, у нас идва нов турски посланик


Пращат Гьокче в Гватемала, у нас идва нов турски посланик
27 Юли 2017, Четвъртък


Амбасадата поема Хасан Улусой, който досега е ръководил Дирекцията по многостранни политически въпроси

Автор: Десант

Досегашният посланик на Турция в София - Сюлейман Гьокче, ще бъде прехвърлен в Гватемала, а на негово място турското външно министерство назначи Хасан Улусой.

При престоя си у нас Гьокче сътвори редица дипломатически гафове. Той  неколкократно присъства на публични събития заедно с Лютфи Местан, лидера на отцепилата се от ДПС партия ДОСТ.

Апропо, след като беше прогонен от ДПС, Местан потърси убежище тъкмо в турското посолство при Гьокче.



Медиите припомнят, че непосредствено преди парламентарните избори в България през март, МВнР привика вече бившия турския посланик да дава обяснения за агитация в полза на ДОСТ от министър от правителството на Турция. 

Вместо да се засрами, Гьокче най-безочливо отиде на следващия ден на среща със симпатизанти на партията на Местан в Кърджали.

Новият турски посланик в България Хасан Улусой е роден през 1966 г. Той е дипломат от кариерата - ръководел е посолството на Турция в Нигерия и е бил на дипломатически мисии в Иран, Съвета на Европа и Швейцария. Отговарял е за международната сигурност и правата на човека в турското външно министерство. От 2015 г. ръководи Дирекцията по многостранни политически въпроси. 

Предстои да видим как ще се държи той и дали ще продължи линията с наглата намеса на турските дипломати във вътрешните работи на България.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки