Наглост без граници: Йеховисти атакуват в съда общинска забрана да влизат в домовете на хората


Наглост без граници: Йеховисти атакуват в съда общинска забрана да влизат в домовете на хората
"Свидетели на Йехова" създават проблеми и в други градове на страната
26 Юли 2017, Сряда


Наталия Стефанова от НФСБ - Шумен, която е автор на текста от Наредбата, е организирала гражданска подписка и протест пред Съдебната палата срещу провокацията на „Свидетели на Йехова“

Автор: Севдалина Пенева

„Национален фронт за спасение на България“ в Шумен възнамерява да се противопостави остро и открито чрез гражданска подписка и протест пред Съдебната палата срещу „Свидетели на Йехова“. Това заяви пред Десант общинският съветник от НФСБ Наталия Стефанова.


Наталия Стефанова

Повод за реакцията й е нагла провокация от страна на йеховистите в града, които атакуват в съда чл. 5, алинеи 5, 6 и 7 от шуменската Наредба № 1, с които изрично се забранява извършването на религиозни пропаганда в домовете на хората.

Припомняме, че тези текстове са приети с решение на Общински съвет № 81 от 25 февруари 2016 г. по предложение на Наталия Стефанова.

Само преди седмица Десант алармира, че членове на „Свидетели на Йехова“ са плъзнали отново около шуменската многопрофилна болница, „Кауфланд 2“ и „Пети полк“ и, въпреки общинската забрана, безпокоят гражданите в домовете им.

Потърпевшите  поискаха общината да си влезе в ролята, да издири и накаже нарушителите на реда.

Сега разбираме, че година и половина след приемането на наредбата, йеховистите настояват съдът да обяви въпросните текстове за нищожни, като се позовават на Европейската конвенция на правата на човека.


Членове на "Свидетели на Йехова" бяха санкционирани за неспазване на обществения ред преди време в Стара Загора, където също има забрана за религиозна пропаганда по улиците и по домовете на хората

Чл. 5 и неговите атакувани алинеи от Наредба № 1 гласят следното: „(5) Извършване на религиозни обреди и служби и предоставяне на помещения за това в културни институти, училища, младежки и детски обекти за нетрадиционните според Конституцията на Република България и Закона за вероизповеданията религии; (6) Забранява се извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите. (7) На фирми и сдружения, регистрирани според българското законодателство да осъществяват на разстояние по малко от 400 м от детските обекти, учебни заведения и културни институти публична религиозна дейност в нетрадиционните според Конституцията на Република България и Закона за вероизповеданията религии.“

Наталия Стефанова приканва коалиционните партньори на НФСБ – ВМРО и „Атака“, както и Общински съвет - Шумен и православната църква да защитят достойно интересите на граждани на град Шумен.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Биг Брадър
27.07.2017 07:04:07
3
2
"Стоян" и "Ивайло" - сектантът с еднаквото айпи да внимава какви ги пише, че само на радетел на правата на човека ще ми стане. В сектата си ги приказвай каквито искаш, не цапай със зловоние ефира, ясно? Пробвай си правата да ми цъфнеш на вратата и да почнеш да ми пробутваш сектантските си тъпотии и само гледай какво ще стане. Такава сопа ще ти играе по главата, че хич няма и да се сетиш за "европейски конвенции", мангал нещастен!
2
Стоян
27.07.2017 06:44:16
2
3
Госпожата се притеснява, че като стигне до съда, няма да издържи... Подписката няма да помогне...
1
Ивайло
27.07.2017 06:40:23
2
2
Значи този закон противоречи на Европейската конвенция за правата на човека, противоречи също на българската конституция и после Свидетелите били нагли. Всеки закон, който противоречи на конституцията, независимо кого касае, трябва да бъде обявен за нищожен...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки