Съдебни парадокси: Магистрати отказаха дело за прегазено куче, защото било... доберман


Съдебни парадокси: Магистрати отказаха дело за прегазено куче, защото било... доберман
Снимки: Фейсбук
19 Юли 2017, Сряда


Според прокурора, то... „захапало гумата на колата и си счупило прешлен"

Автор: Дина Харизанова

На 17 юли едно куче щеше да стане на две години. Какво толкова, ще кажете! Нима това е някаква новина?! Не е новина и това, че през март четириногият приятел на перничанката Беатрис Йорданова - Арно, бива брутално сгазен от джип на горското стопанство в Благоевград, който дори не спира след инцидента.



„Повиках полиция – дадохме показания – аз и мои близки, и издириха извършителите. Обадиха се на шефа им за да ги прикани да се върнат и след като пристигнаха видимо пияни и неадекватни отново с луда скорост по третостепенен път с дупки и спряха до нас. Увериха нас и полицията, че не са видели мен и кучето – това бяха единствените им думи за 5-6 часа, които прекарахме там" – възмущава се опечаленото момиче в страницата си във „Фейсбук".

След загубата на Арно то решава да заведе дело. Магистратите обаче отказват с парадоксалния мотив – следва цитат: „Кучето е порода доберман – а те са злобни кучета. Захапало е гумата на колата и си е счупило прешлен".

„На госпожата „прокурор“, чието име ще спестя тук, но ще използвам където трябва все някой ден, бих задала въпроса тя врачка ли е, че измисли този сюжет. Аутопсия не е направена, моите показания са ясни, а ответната страна твърди, че не е видяла нито мен, нито кучето... Срамно за правосъдието, за държавата, за законодателството… и за професията, която съм избрала за себе си" – коментира Беатрис, която е студентка в Нов български университет.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки